Rundkørsel

Tegngivning i rundkørsler

Nogle benytter slet ikke blinklygterne i rundkørsler; nogle viser til højre, når de forlader rundkørslen, men kun det; nogle viser af til højre inden de kører ind i rundkørslen, når de skal ud af 1. Vej, og enkelte blinker til venstre, når de skal næsten hele vejen rundt i rundkørslen, men det er ikke mange.

Hvad er rigtigt, og hvad er forkert ?


Svar

Ordet rundkørsel er slet ikke nævnt i færdselsloven, så vi skal ty til anden lekture, hvis vi skal have en vejledning. Lekturen er undervisningsplanen, om hvorledes kørelærerne skal lære deres elever at køre, og hvad den køreprøvesagkyndige skal vurdere om eleven har lært.


Hvis man skal ud af første vej i rundkørslen skal man blinke til højre ved fremkørsel i rundkørslen og fortsætte blinkningen til højre, indtil man kører ud af rundkørslen.


Hvis man skal ud af nr. 2 vej i rundkørslen skal man ikke blinke, ved indkørsel i rundkørslen, men blinke til højre, når man passerer vejen, inden den vej man skal forlade rundkørslen ad.


Hvis man skal forlade rundkørslen ad sidste vej, skal man eventuelt blinkt til venstre ved indkørsel i rundkørslen. Fortsætte venstreblinkningen på vej rundt i rundkørslen, indtil man når den sidste vej inden den vej, man skal forlade rundkørslen ad. Ved denne vej skifter man til højreblinkning.


Sådan blinker en dygtig og hensynsfuld trafikant i rundkørslen.