Basiskursus 1

Basiskursus 1

Basiskursus 1


Mental køreteknik

 

Fokuskompetencen


og praktisk køreteknik


Mental køreteknik:

Er normalt meget populært hos virksomhedens ansatte, idet vi på en humoristisk måde får skabt fokus på vigtigheden i mental opdeling fra andre opgaver i hverdagen til at være bilist.

Kursisten lærer de værktøjer, man i dagligdagen bruger til at være 100% mentalt til stede bag rattet.

Endvidere lærer kursisten at tackle de dagligdags situationer - blandt andet mindre færdselsskader, der jo ofte skaber problemer prafikanterne imellem.

Ved at tackle en lille påkørsel på den rigtige måde undgår man måske at miste bonus og selvrisiko i forhold til sit forsikringsselskab.


Praktisk køreteknik:

Den praktiske køreteknik er målrettet direkte ud fra en grundig analyse af virksomhedens skadebillede og skadestatistik, således at medarbejderen dels trænes i at blive bedre i de traditionelle svage kørselsdicipliner og dels får sat fokus på de manøvrer, som giver mange skader på firmaets biler. Disse øvelser vil ofte kunne trænes på en stor parkeringsplads eller et lignende område.


Kropsterapi: KM Færdsel & Køreteknik samarbejder med Aktiv Kropspleje ved Charlotte Brix, der er en af landets førende eksperter i at forebygge og afhjælpe skader og smerter i bevægeapparatet. Skader der ofte opstår på grund af forkerte bevægelser eller  forkerte arbejdsstillinger.

Det er ikke muligt at have fokus på trafikken, hvis man har smerter i ryg, nakke, skuldre, arme eller ben, og derfor arbejder vi på basiskursus 2 med at skabe så optimal en situation for bilisten som muligt.

Kursisten lærer at tage ansvar for sin egen krop - både som bilist og som menneske i øvrigt, og kursisten lærer hvorledes man ved at tænke sig om og udføre små lette kropsafspændende bevægelser før og efter kørslen og på andre tidspunkter undgår og afhjælper de skader nalyse af virksomhedens skadebillede og skadestatistik, således at medarbejderen dels trænes i at blive bedre i de traditionelle svage kørselsdicipliner og dels får sat fokus på de manøvrer, som giver mange skader på firmaets biler


Basiskursus 1.0

2½ time mental køreteknik

2½ time praktisk køreteknik


Basiskursus 1.1  (Anbefales)

2½ time mental køreteknik

2½ time praktisk køreteknik

2 timer "chauffør pas på din krop og undgå belastningsskader"

Reducer skadetallet betydeligt


Skab bedre image for virksomheden.


Giv de kørende medarbejdere bedre selvværd som bilister.


Giv medarbejderne forståelse for at skader komster mange penge; penge der kunne bruges bedre andre steder i virksomheden.


Risikostyring vedrører også de kørende medarbejdere. Tag ansvar for de kørende medarbejdere, så risikoen for personskader reduceres.